Pages

Friday, September 30, 2011

Cheese Cake

Today I woke up early and i drove to a market and bought some ingredients for a cheese cake.
Well, it could have been better, but I'm happy about it, it tastes ok :) I changed some ingredients of the recipe, so it failed a bit. And the cake didn't look so delicious : D
Below the picture is the recipe :)



100g    Voita
250g    Digestivekeksejä
5kpl     Liivatelehteä
600g    Tuorejuustoa
3,5dl    Kermaa
3,0dl    Tomusokeria
 1kpl  Verkkomelonia
1kpl     Limemehua

Pohja:

Sekoita kulhossa voi ja digestivekeksimurut. Sen jälkeen keksimuruseos laitetaan kakkuvuokaan, johon on laitettu leivinpaperi pohjalle ja painetaan tiiviisti tasaiseksi pohjaksi. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään

Täyte:

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri isossa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kuohukerma kermavaahdoksi ja lisää se sekoittamalla tuorejuusto seokseen

Purista limemehu ja soseuta meloni kattilaan ja anna niiden lämmetä. Kun seos on lämmennyt lisää liivatelehdet kuumaan seokseen ja sen jälkeen sekoita se tuorejuustomassan kanssa yhteen. Tämän jälkeen kaada seos kakkuvuokaan, kovettuneen pohjan päälle ja laita se takaisin jääkaappiin hyytymään.


***


Ohjetta voi muokata makunsa mukaan, jos ei pidä verkkomelonista, sen voi korvata vaikka passionhedelmällä. Kannattaa kuitenkin miettiä onko hedelmässä hedelmämehua enemmän tai vähemmän ja miettiä sitten liivatteen määrää


Now i had time to translate the recipe in English too, so here it is :) 

100g      butter
250g      digestive cookies
5         gelatine sheets
600g      philadephia cheese
3,5dl       cream
3,0dl        powered sugar
1        melon
1         lime juice

Bottom: 

Smash cookies to small crumbs and mix it with a soft butter in a bowl. Take a cake casserole where are you gonna build the cake and cut right size of greaseproof paper on the bottom.  After that add cookie crumb-butter mixture to the cake casserole and press it tightly. Put the casserole to frigde to set up. 

Filling: 

Take a small bowl and fill it with cold water and add gelatine sheets in the water for 5 minutes.  Mix philadelphia and powered sugar and whip the mixture smooth. Now whip a cream and add it to philadelphia mixture and mix it. 

Press the lime juice to a pot. Peel, slice and squash the melon. Then add it to pot with lime juice and let it boil for a second. When the mixture has boiled add the gelatine sheets. (squeeze additional water off) And now mix the melon-lime mixture with philadephia and pour the mixture to the casserole. Put it back to fridge for several hours to congeal

                   ***

If you want you can change the recipe, if you don't like melon. You can use passion fruit for example, or fruits you prefer. But remember you probbaly have to add more or little less gelatine, if the fruit has less juice or more




No comments:

Post a Comment

Feel free to leave a comment ♡